Innlegg

Covid19 – En annen studiehverdag

Våren 20

Året 2020 skulle ifølge mange by på flere spennende utfordringer, mål og happenings. For min egen del var det booket flere konserter, planlegging av reiser og opplevelser, og en etterlengtet sommer etter første studieår. For året startet jo ganske greit? Eller..

Året starter helt enkelt med de enorme brannene i Australia. Disse brannene er over alle medier, og et stort antall mennesker viser støtte gjennom div. sosiale medier som vi mennesker ofte gjør nå om dagen når det handler om dagens «Big Happening!» – så fremt det ikke kommer noen andre mer spennende nyheter, som da Price Harry av England og hans Meghan abdiserte det engelske kongehuset. Vel, for meg var vel dette slik det brukte å være. Det vil alltid være en å kalle en større nyhet.
Så langt i min studietid var jeg fullt fokusert på å henge med i alle fag og gjøre mitt aller beste for å opprettholde gode karakterer. Jeg hadde vel heller ikke kjent så mye på dårlig råd, overskudd av fritid m.m, men plutselig nevnes ordet som en mulig Epidemi på nyhetene, som skal vise seg å endre på alt dette.

Sykdom, Pest, Flaggermus og Epidemi var (og fremdeles er) mer eller mindre den store snakkisen. En sykdom som spres på linje med spanskesyken ble etterhvert årets mest brukte ord, nemlig pandemi. Epidemien var blitt en pandemi, og jeg satt hjemme og forberedte meg til noe undervisning da de aller strengeste restriksjonene kom. Erna sammen med hennes statsråd legger frem at vi skal i lock-down, noe som ikke var gjort i fredstid. Jeg husker at jeg tenkte; Jaja, da er det ingen unnskyldning å ikke jobbe med skole hvertfall. Jeg og samboeren drar på butikken for å handle inn noe ekstra snacks til denne dystre dagen. Dette resulterer selvsagt i et syn av folk som strømmer til butikkene og handler inn til forberedelser av en reell «the walking dead»- episode.

Hva er det som skjer..?

Ukene går. Man har gått i en slags selvvalgt karantene der man etterhvert kjenner på lysten til å gjøre ALT annet enn skolearbeid og andre plikter i hjemmet. Jobben har for lengst permittert stillingen din og all motivasjonen forsvinner på lik linje som friheten og innholdet på debit-kortet i lommeboka. Man kjenner jo at man blir gal – og ikke nok med det, men en redigert video fra dagen Norge lukket ned strømmer rundt på sosiale medier. Erna Solbergs’ pinlige hand-shake redigert i en musikkvideo «Apapap» på TikTok er det nye store.. Nå må jeg ut.

Eksamenstiden går heldigvis greit. Karakterformen er mer eller mindre godkjent/ikke godkjent. Fattig student som får tilbudt mere i lån som en del av krisepakken. Samma det – nå er det sommer..

Høsten 20

«All undervisning foregår digitalt». Jeg har heldigvis byttet jobb og behøver dermed ikke sitte hjemme 24/7 lenger. Hele høstsemesteret har vært ganske kjedelig, mindre sosial omgang og har ikke sett mine foreldre på lang tid. Man må likevel trekke frem noe positivt – jeg har skaffet en liten kattunge, fått meg førerkort OG ikke minst blitt selvutnevnt Norgesmester i å handle på nett!

Folk i Sverige dør som fluer, mens vi nordmenn dør av økonomisk brist eller ren kjedsomhet (for å ta det på spissen). Det er ingen videre plan for hvordan vi studenter skal greie oss gjennom denne pandemien annet enn at vi ikke kan være på skolen og at vi må fortsette denne livsfasen som fattige studenter. Det har blitt en vane, og det er vel helt OK. Jeg jobber så godt jeg kan med mine studier, holder motet oppe og ser frem til lysere dager i «disse korona-tider». Heldigvis trives jeg med det digitale og denne bloggen og dette valgfaget jeg nå har vil være til stor hjelp på motivasjonen.

Anders

3 kommentarer

 • Janne

  Veldig fin Blogg, Anesh! Regner med at katten på bildet er den kattungen du har skaffet deg i høst? Den var søt.

  Xoxo

 • Arne Krokan

  Hei Anders, her kommer jeg fra lenken du delte på twitter, bra jobbet!
  Du har et fint design på bloggen, og du skriver bra. Det er en fin blanding av det personlige og observasjoner om forhold knyttet til covid-situasjonen (og litt annet også).
  Stå på videre, skriv så mye du kan om emner du synes er interessante, del i sosiale medier, mål trafikk på google analytics, skap dialog med dine lesere så vil du også oppleve at dette faktisk er ganske morsomt.
  Hilsen fra Arne

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *