Innlegg

Refleksjonsnotat – Digital Markedsføring #1

Etter første del av valgfaget Digital Markedsføring, med Arne Krokan, har vi gått igjennom en hel masse spennende og interessante tema om dagens så vel som fremtidens samfunn. I tillegg til dette har vi fått en grundig innføring og tips av Marianne Hagelia om studieteknikk hvordan studere på best mulig sett, og ikke minst best mulig sett for deg.

Som siste blogginnlegg i tema Digital Økonomi er vi bedt om å lage dette refleksjonsnotatet i forbindelse med første eksamen i DIG2103 som skal omhandle læringsprosessen for denne første delen av faget. Jeg vil også skrive om jeg har opplevd en endring eller utvikling personlig som faglig etter dette. Innledningsvis vil jeg rette fokus på den studietekniske hensikten med selve bloggen, og deretter mot det faglige.

For min del har bloggen vært en utfordring på godt og vondt. Det er spennende å utforske nye faglige tema, samt utforske sin egen kreativitet i form av å skrive blogg. Det jeg har lært underveis er at jeg kan benytte denne bloggen som et oppslagsverk og notatbok til undervisning og pensum. Jeg også har ønsket å legge inn noen personlige perspektiv inn i tillegg det faglige, for å gjøre stoffet mer lesbart.

Faget ble innledet i kunstig intelligens og digitalisering. Det er fascinerende hvordan verden utvikler seg i den farten og i det omfanget den gjør. At vår teknologi og maskiner fra å være totalt avhengige av mennesker nå kan lære på egenhånd er helt bisart, spennende og noe skummelt. Det får meg til å stille spørsmålet om vi er på vei til å miste kontroll, som om vi selv skaper vår egen undergang. Heldigvis ønsker vi mennesker å ha det godt, og med godt kommer gode hensikter. Vi har Chat-bots som skal bistå med kundeservice, 3-D print som vil bidra til økte ressurser, muligheten til å underholde oss selv i en kunstig verden vi selv er med på å skape, og ikke minst gjøre de mer avanserte, kjedelige, harde og utfordrende oppgavene automatiserte med maskiner, smarte kontrakter, algoritmer og kunstig intelligens.

I løpet av denne tiden har jeg skjønt at å kombinere fagligtekst med personlig erfaring hjelper meg med å huske og ikke minst gjøre stoffet mer interessant da jeg har noe å referere til. Jeg startet med noe jeg vil kalle «amatørinnlegg» men merker en stadig utvikling i en positiv retning, og det får meg til å se lyst på alt faget har å by på de neste månedene.

Anders

Kilder:

https://www.hagelia.no/

https://www.krokan.com/arne/

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *